Dromen aan Zee

Bijzondere overnachtingen

Logo Vuurtoren van Harlingen Vuurtoren   Logo-Reddingsboot-Harlingen Reddingsboot   Logo-Havenkraant-Harlingen Havenkraan  

Introductie

Stap binnen..
Het trappenhuis is ruimer dan u zou verwachten. Na een aantal omwentelingen brengt de trap u bij de eerste van de drie etages. Dit is de badverdieping met de opvallende, ronde douche. Via een gebogen gangetje bereikt u de volgende etage. Dit is het belangrijkste woongedeelte met een op maat gemaakt bed, een kleine zithoek en een werkblad met alles wat u wenst voor een zorgeloos verblijf. Het glas rondom maakt dat u zelfs vanuit bed kunt genieten van het weidse uitzicht. Maar u wilt hoger! Een steile trap brengt u naar de plaats waar ooit een lamp zo groot als een Skippy-bal brandde. Hier, onder de originele koperen koepel, kunt u aanschuiven aan een tafel voor twee. Of naar buiten gaan, naar de omheinde omloop die zich rondom het lichthuis bevindt.

Nog steeds een lichtpunt
Volledig gerestaureerd is de Vuurtoren wederom een lichtpunt. Maar nu voor mensen die het alledaagse willen ontstijgen. Elk etmaal biedt de toren comfortabel onderdak aan twee gasten. Hoog boven de oude handelsstad, op de grens van land en Wad.
De vuurtorenwachter beheert de toren. Zij verzorgt de ontvangst en is telefonisch bereikbaar voor vragen. ’s Ochtends brengt zij de ontbijtmand met heerlijk verse broodjes.

Klippers en kotters
Drie uur na laagwater op Vlieland stroomt de Willemshaven vol zeilschepen. In de Blauwe Slenk zijn zeker nog vijftien charterklippers onderweg. De marifoon in het lichthuis laat hun luchtig-professionele conversaties met de Havendienst horen.
Ze melden zich aan voor een plaatsje. Ook uit zuidwestelijke richting koerst een plukje schepen door de ondiepe geul over de Boontjes; de sluis van Kornwerderzand heeft blijkbaar net geschut.

Kerktorens en vuurtorens
Het is bijna onwerkelijk hoe klein de afstanden hierboven worden. De kerktorens van steden en dorpen in het Friese achterland glimmen in het laatste avondlicht. Straks neemt de Brandaris van Terschelling de verlichting van de Waddenzee weer voor zijn rekening. En zetten de knipperende lichtboeien langs de Pollendam hun nautische landingsbaan uit.

Vuurtoren_Harlingen_Haven
Voorbeeld-Google-Maps-kaart

Joost & Anna

“De vuurtoren was een kleine 24 uur een baken van rust.
Een prachtig geschenk voor ons huwelijk. En als geboren Harlinger ook terug naar mijn roots.”

Lucas & Myra

“Heel bijzondere ervaring, mooie vergezichten, huilende wind, prachtige zonsondergang, heerlijk ontbijt, wat wil een mens nog meer!”

Thelma

“Een onvergetelijke ervaring,
adembenemend uitzicht,
ik voel me 'hemels'!”

Vincent & Esther

“Wat een onvergetelijke ervaring! Prachtige zonsondergang gezien en genoten van het prachtige uitzicht onder het genot van een glas prosecco. ”

Carel & Suzanne

“We wanen ons als twee kinderen die vuurtorenwachtertje spelen en de schepen binnenleiden.

Een spannend avontuur.

Wat een unieke ervaring!”

Jeroen & Esther

“De zon schijnt vrolijk naar binnen. De wind is matig en voelt warm langs mijn huid aaien. Na vandaag is de vuurtoren weer een stempel in ons paspoort van herinneringen.”

Monica & Ellen

“Al 15 jaar lang elkaars vuurtoren, baken en veilige haven.
Om deze 15 jaar vriendschap te vieren, elkaar deze symbolische overnachting cadeau gedaan. Twee hartsvriendinnen. ”

Wim & Trudie

“Lekker los van de wereld, daar beneden.
Even helemaal niks!! Even samen en dan weer terug naar beneden.”

Ellen & Ronald

“Ik zou hier wel en maand opgesloten willen zijn. De rust die je al na twee dagen voelt is overweldigend. Deze toren geeft mensen veel meer dan een plek om te slapen…”

Richard en Aida

“Het was goed toeven hier hoog boven Harlingen met steeds veranderende vergezichten. Een fikse wind, kracht 5-7, zorgde voor een knus en geborgen gevoel. ”

Vuurtoren_Harlingen_1
_DBF3712 _DBF1303 _DBF1207 _DBF1387

Faciliteiten

De Vuurtoren van Harlingen is geschikt als verblijfs- en overnachtingruimte voor twee personen. De faciliteiten bevinden zich op drie niveaus in de top:

Badetage met ronde douche Gratis internet
Toilet en wastafel Gratis parkeren
Kamer met bed en  zithoek Marifoon
Lichthuis met omloop
Minibar en Nespresso app.
Flatscreen televisie
Videofoon

 

Wetenswaardigheden

De Vuurtoren van Harlingen maakt deel uit van een lichtennetwerk langs de Nederlandse kust. Achttien van de twintig torens zijn nog in gebruik. In de vuurtoren van Hoek van Holland is een museum gevestigd, de Vuurtoren van Harlingen is particulier bezit.

Technische specificaties

Gebouwd: 20-1922, Architect: C. Jelsma
Gerestaureerd: 1998-1999, Architect: B. Pietersma
Positie: 53.10,09 NB; 05.25,04 OL
Hoogste uitkijkpunt: 24 m. boven gem. hoogwater

Adres:  Havenweg 1     8861 XH    Harlingen

Vuurtoren_Harlingen_8 2 Vuurtoren_Harlingen_1

Huisregels

  • De drie accommodaties zijn alle afgestemd op een comfortabel verblijf voor twee personen. Het ontvangen van familieleden, vrienden of (on)bekenden op de objecten is niet toegestaan.
  • Uit overwegingen van veiligheid en hygiëne is het niet toegestaan huisdieren mee te nemen.
  • Verblijven op de Vuurtoren, Reddingsboot en Havenkraan geschiedt geheel op eigen risico.
  • Eventuele aangerichte schade aan de Vuurtoren, Reddingsboot of Havenkraan, de inrichting ervan of van zaken die erbij horen, veroorzaakt door de huurder komt voor rekening van de huurder. Dit geldt ook voor schade aangericht bij derden.
  • In overmachtsituaties kan een reservering door de verhuurder worden geannuleerd, waarna restitutie zal plaatsvinden.
  • Annuleren door gasten is kosteloos tot 28 dagen voorafgaand aan de gereserveerde datum, daarna vindt geen restitutie plaats.
  • Roken is in alle ruimten van de objecten verboden.
_DBF1207
pitten2

Prijzen

Prijzen
Per nacht  inclusief een ontbijt zo t/m do € 319
Per nacht  inclusief een ontbijt vr en za € 349
2 nachten met de kerstdagen € 719
1 nacht oudejaarsavond (incl. grote champagne)  € 599
Extra
Grote fles champagne in koeler bij aankomst € 45
Champagne-ontbijt (meerprijs) € 22,50
Rode rozen per stuk € 2,50
Vaartocht met de Reddingsboot (2 uur) € 120
Tijden
Aankomst 16:00
Vertrek 12:00

Direct reserveren

photo 3 photo 2 photo 1

Historie

De herinnering

”Ik doofde het licht in februari 1998. De vaargeulen en havenmond waren aangepast waardoor de vuurtoren na 75 jaar zijn functie verloor. Maar al veel langer scheen er licht van deze plek. Vanaf halverwege de 18e eeuw knetterden hier vuren, sisten acetyleen gaslichten en schitterde het optiek dat nu beneden in het trappenhuis staat. Want de vele torens die Harlingen heeft gekend, werden steeds op dezelfde plaats herbouwd. Eeuwenlang is door zeelui naar deze plek gekeken. Nu zijn de rollen prachtig omgedraaid: het baken is een uitkijkpunt geworden.”

Piet Beuker, vuurtorenwachter van 1970-1998